29.05—20.06.2021

Øyvind Johnsen

Dialogar

Me gler oss over å kunne presentera Øyvind Johnsen, som skal visa foto og video i Bryne Kunstforening.

Hovudverka er tre videoar frå tidsrommet 2015 - 2020 som alle har dialogar som viktig narrativt element.

Om utstillinga si skriv Øyvind Johnsen:

’I videoene med dialoger, som vises samlet for første gang, går jeg tett innpå eget liv og tanker.

«Absence Present» tar for seg det som har vært og som stadig lever i oss. I en rekke sekvenser formidles opplevelser i drømmer, i våken tilstand og nivåer imellom.

I «Instant Memory» er tematikken hvordan minner umiddelbart vekkes til live, - av en duft, et foto, en stemme eller en noen ord i en bok.  

I «Øynene lukket - Øynene åpne» samtales det bl.a. om kunst som får oss til å reflektere; hvordan enkelte kunstnere innen film, litteratur og billedkunst kan sies å være ’øyeåpnere’, og hva som skal til for at kunstverk ikke slipper taket.

Fotografiene i utstillingen min står i dialog med videoene. Jeg viser en serie på 11 fotografier brukt i «Øynene lukket - Øynene åpne» og tre portrettfotografier som relaterer seg til tre korte videoer med menneskestemmer som markante elementer.

Svært iøynefallende blir tre store såkalte funnete fotografier, «Kysset», Light / Relic» og «Darkness / Relic», som på ulikt vis er brukt i de tre videoene med dialoger.’  

 

Opning 29.mai i Bryne Mølle.

Light Relic - Øyvind Johnsen 2016

Light Relic - Øyvind Johnsen 2016

Selvportrett på reise - Øyvind Johnsen 2020

Selvportrett på reise - Øyvind Johnsen 2020

Øyvind Johnsen vaks opp i Ytre Arna, er busett på Paradis i Bergen og har vore aktiv kunstnar sidan 1969. Utdanninga si har han frå Bergen og Oslo.

 

I mange år dreiv han mest på med grafikk, teikning og maleri. Fotografert har han gjort sidan han var ung. Eit vendepunkt kom i 1988, med eit kurs i video8 på Vestlandets kunstakademi. Etter dette tok video meir og meir over, og dei siste 15 åra har video og foto vore einerådande.

 

Øyvind Johnsen er gift med biletkunstnaren Birgit Eide.

Øyvind Johnsen CV
Øyvind Johnsen heimeside

Kulturradet_Svart.jpg

Utstillinga er støtta av

Previous
Previous

08.05—15.05.2021 Sven Undheim