17.9 - 9.10 2022

Ingvar Moi

Tre. Vind. Jæren.

Teikning og maleri

I bileta sine arbeider Ingvar Moi med blyant, fargestifter, olje og acryl, men det er kanskje tretjære som er hans mest kjente signatur. Tjæra er brent i miler på den gamle måten inne i skogane på Austlandet. Tjæra er både et krevande og gjevande, naturleg, men heilt uforutseieleg. I bildet “Jæren. Flagg.” har Ingvar Moi arbeidd med bomullstoff og latt jærsk ver, vind og myr herja med stoffet og skapt eit ekstra lag av autensitet.

Ingvar Moi er født og oppvaksen på Jæren, men bur og arbeider i Oslo. Moi har opphalde seg mykje på Jæren for å fanga natur som er forma av vind. I atelieret i Oslo har bileta vakse seg ferdige i dei siste åra. No er bileta tilbake på Jæren og i galleriet til Bryne kunstforening i Bryne mølle. Moi håper at publikum vil gjenkjenna både stormen og stilla, både uro og freden i den jærske vind-naturen.

Ingvar Moi seier sjølv om bakteppet for utstillinga:

“Det er ikke Gud som har skapt de rare trærne på Jæren. Det er det vinden som har gjort. Fra havet har vindene stormet inn over slettene i alle år. Vinden har formet alt på Jæren; trær, hus, landskap og mennesker. Det blåser ikke storm hele tiden, men vinden er som oftest til stede. En del av landskapet på Jæren har noe evig over seg, noe helt uten dato. Trærne står bøyde her nå, kanskje stod de slik også for fem hundre år siden. Alle trærne her er preget av hva vinden har gjort med dem. Det har ikke blitt så mange pene eller vakre trær, men veldig mange tøffe og særpregede trær. Ingen vind klarer å knekke dem”

Ingvar Moi - heimeside: https://www.ingvarmoi.no/


Opning lørdag 17.9 kl 12 i Bryne mølle

Kunstnarsamtale med fotograf Morten Krogvold

Utstillinga heng til 9.10.2022
Ope laurdag 12—16 / sundag 13—17.

Previous
Previous

29.10 - 20.11 2022 Teikning, tresnitt og vektoranimasjon - Damian Vega

Next
Next

28.5 - 19.6 2022 Av Jord II - Turid Steinsland