26.08—15.10.2017

Marisa Ferreira - Expanded Paintings

 

Utstillinga er ope
laurdag kl 12-16
sundag 13-17

Marisa Ferreira er født i Portugal i 1983, og har sidan 2008 budd og jobba i Oslo. Ho har ein mastergrad i Billedkunst frå Universidade de Evora, og eit år i Kunst og Design for Offentlig Rom frå Kunstakademiet i Porto.

Ferreira har utvikla fleire offentlege kunstprosjekt. Eksempel på dette er «Beautiful forms unfold from unity» på Ulsmåg skole i Bergen, (2014) «Voyage dans l'rhythme» ved nye Royal Liverpool University Hospital i England (2015/16) og «Chromatic sounds» på St . Rafaels College i Irland (2016/17)

Ferreira sine arbeid finnes i fleire private og offentlege samlingar i Norge, Tyskland, Spania, Sveits, Frankrike og Portugal.

 

«Expanded Paintings» er ein del av prosjektet «Spatial Studies: The Expanded Field» Her utforskar Marisa Ferreira kromatisk interaksjon og romlege relasjonar i eit utvida tema. Det er samspelet av kroppen sin romlege persepsjon ho er interessert i å visa i utstillinga på Bryne.

Maleri og skulptur er utvidingar av kvarandre, og det er i denne kombinasjonen arbeida hennar relaterer seg til det arkitektoniske rommet. «Expanded paintings» er difor ein serie av tilsikta tredimensjonale maleri. Dei er frodige, opne og variable i artikulasjonen av ulike lag, deler og dybder, og har gode harmonier og fargar. Ved bruk av mellom anna kollage og Pythagoras læresetning for å definera vinklar, har ho inkludert element til maleriets ontology. Det blir dermed ei forlenging av Duchamps forestilling om at betraktaren fullfører verket. Verket visar kunstnaren sitt ønske om å gje ei intuitiv, kjenslsemessig og fysisk oppleving for betraktaren. 

I utstillinga i Bryne Kunstforening syner kunstnaren si interesse for konstruktivist maleri, noko ho har jobba med sidan i fjor. Utstillinga inkluderer eit sted-spesifikk verk i gallerirommet og presenterer små format «expanded» akrylmaleri laga på aluminium, stål eller rustfritt stål. Ho utforskar Josef Albers teoriar om farge i kunsten ved bruk av forskjellege proporsjonar, materialar og kontraster. 

Previous
Previous

28.10—19.11.2017 Njål Lunde

Next
Next

20.05—25.06.2017 Signe Christine Urdal