21.10. - 05.11.2023

Anita Tjemsland

Jeg er i skogen, ikke kom

Anita Tjemsland eigen tekst til utstillinga:

«Jeg vil ut og gå, ut og se, være alene, tett på det som virker så altomslyngende og altoppslukende, det som skremmer meg til døde. For hva er denne skogen, hva er det som finnes her?
Det er det svarte, ukjente, farlige, det som kan virke utilnærmelig og vanskelig å nå innpå. Ofte er det byen som interesserer meg med alt sitt kaos og støy, men nå vil jeg være i skogen hvor jeg håper å finne fravær av alt bråket. Se på fargespillet i planter og trær. Lyset som skinner gjennom tett skog, mønstre på blader, bakken, trærne og lukten fra de forskjellige årstidene. Jeg søker en harmoni der, men kjenner også på en uro, noe ukjent, noe overveldende.
Skogen vår sirkulerer og renser vann, renser luft, lagrer karbon og hindrer erosjon. Skogen vår er viktig, det er mange som har skogen som levebrød. Det sies at skogen er bra for helsen, vi kobler av fra alt, det er bra både psykisk og fysisk.
I disse urolige tidene vil jeg undersøke hva som skjer når jeg trekker meg unna verden, med andre mennesker, objekter. Og stille, umerkelig forsvinner inni skogen.»

Anita Tjemsland - heimeside


Opning laurdag 21.10 kl 12 i Bryne mølle

Utstillinga står til 05.11.2023
Ope laurdag 12—16 / sundag 13—17.

Ekstra anledning til å sjå utstillinga torsdag 2.11 kl 18-20. Kunstnaren vil vera til stades i galleriet

Previous
Previous

Ingrid Christiansen Krook – Scultura